Otomotiv devinden tarifelere karşı önlem hamlesi

Hyundai, ABD’ye Üretim Taşıyor: Tucson SUV Modelleri Artık ABD’de Üretilecek

ABD’nin otomotiv tarifelerindeki değişiklikler, otomobil üreticilerini harekete geçirdi. Bu kapsamda, Hyundai’nin de bazı Tucson SUV modellerinin üretimini Meksika’dan ABD’ye taşıma kararı aldığı açıklandı. Aynı zamanda, şirket ABD’ye gönderilen bazı araçların üretim noktalarını Güney Kore dışına taşıyabileceğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni ticaret politikalarının otomobil endüstrisinde önemli bir etkiye sahip olduğu biliniyor. Trump yönetimi, otomobillere %25 oranında gümrük vergisi uygulamaya başlarken, otomobil parçalarına da benzer bir vergi getirme planında.

Hyundai’nin 21 Milyar Dolarlık Yatırım Planı

Hyundai’nin ABD’deki üretimini artırma hedefi dikkat çekiyor. Şirket, Georgia’daki tesislerinde üretimi artırmayı amaçlayan toplam 21 milyar dolarlık bir yatırım planını hayata geçirmeyi planlıyor. Ancak, bu yatırımın etkilerinin kısa vadede hissedilmesi zor görünüyor, çünkü fabrikaların kapasite artışı zaman alacak bir süreç ve şirketin tarifelerden kaynaklı yükü anında hafifletmesi mümkün değil.

Tucson üretiminin kısmen ABD’ye taşınması, Kuzey Amerika’da 3,1 aylık bir envanter birikimine neden oldu. Bu durum da Hyundai’nin üretim-doluluk dengesini yeniden düzenlemesi gerektiğini gösteriyor.

Hyundai’nin planları sadece üretimle sınırlı olmayacak. Şirket, ABD merkezli General Motors ile elektrikli ticari van ve kamyonet üretimi konusunda iş birliği yapmayı da değerlendiriyor.

Related Posts

En düşük emekli maaşı yükselecek mi? Bakan Işıkhan’dan yeni açıklama geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli aylığı rakamıyla ilgili, “3 Temmuz’da haziran ayı enflasyon rakamı belli olduğunda, yılın ilk 6 ayında gerçekleşen TÜFE ortaya çıkacak. Hazine ve Maliye Bakanımız ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerekli görüşmeleri yapacağız.” dedi.

Siirt Üniversitesi rektöründen ‘kamuda tasarruf’ tedbiri: Kırık parke değişimine 193 bin 500 TL!

Siirt Üniversitesi’nde rektörlük döneminde yapılan yüksek maliyetli bakım-onarım harcamaları ve tartışmalı ihale süreçleri gündeme geldi. Üniversite yönetiminin açıklama yapmaması eleştirilirken, benzer sorunlar Munzur Üniversitesi’nde de yaşanıyor. Akademik kadroda alan dışı görevlendirmeler tepki çekiyor.

104 yıllık perakende devi iflas etti! Yüzlerce şubesi bulunuyordu

Almanya’nın 104 yıllık dev perakende iflas başvurusunda bulundu. Dekorasyon ve yapı marketi olarak faaliyet gösteren şirketin 180 şubesinin akıbeti belli oldu.

Bursa’nın ihracatı 116 ülkeyi geride bıraktı

Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden Bursa, geçen yıl gerçekleştirdiği 18,2 milyar dolarlık ihracatla 116 ülkeyi geride bıraktı.

Siirtli çiftçiler ilk Trabzon hurması hasadına hazırlanıyor

Siirt’in Pervari ilçesindeki çiftçiler 4 sene önce diktikleri Trabzon hurması fidanlarının ilk hasadını kasımda yapacak.

Yozgat Üniversitesi’nin endüstriyel kenevir alanında ürettikleri tanıtıldı

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından 2020 yılında “Endüstriyel Kenevir” alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşan üniversite olarak ilan edilen Yozgat Bozok Üniversitesi’nde akademisyenler tarafından bugüne kadar yapılan ortaya konulan ürünlerin …