Amele pazarında iş yarışı

Cem Yıldırım: Ankara’da 2025 Türkiye’sinde Amele Pazarı Ayıbı

Başkent Ankara’da her gün yaşanan ‘amele pazarı’ skandalıyla ilgili endişe verici gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Dışkapı semtinde bulunan amele pazarında sabahın erken saatlerinde iş bulma mücadelesi başlıyor. Günlük işçi arayan iş insanları, inşaat ustaları ve nakliye şirketleri ile göçmenler ve yerli işçiler arasında sıkı bir rekabet ortaya çıkıyor. Her geçen gün artan göçmen sayısı, ucuz iş gücü nedeniyle yerli işçilerin de işsiz kalmalarına sebep oluyor.

Ankara’nın Dışkapı semtinde sabahın erken saatlerinde iş bulma yarışı başlıyor.

Göçmenler tasarımı onaylamazsa, Türk işçiler düşük ücretlerle çalışmaya razı oluyor. Sabahın soğuğunda iş kıyafetleriyle bekleyen işçiler, her araca yönelerek “İş yaparım abi” diyerek iş kapma mücadelesine giriyorlar.

Özbek ve Kırgızlar

Inşaat ve taşımacılık sektörlerinde çalışmak isteyen Türkmen, Özbek, Kırgız, Afgan ve Iraklı göçmenler ile Türk işçiler, her sabah Dışkapı Köprüsü altında iş umuduyla bekliyor. Araç sahipleriyle pazarlık yaparak iş bulmaya çalışıyorlar.

Başkentte gündelik iş arayan göçmenler ve Türkler, her gün Dışkapı Köprüsü altında bekleyerek iş umuduyla günü geçiriyor. Göçmenler ucuz iş gücü oluştururken, iş arayan patronlar da bu durumu fırsata çevirerek göçmen işçileri tercih ediyor. Türkler ve göçmenler, inşaatlarda sıvacı, fayans döşeme ve taşımacılık sektöründe hamal olarak çalışıyorlar.

Related Posts

En düşük emekli maaşı yükselecek mi? Bakan Işıkhan’dan yeni açıklama geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli aylığı rakamıyla ilgili, “3 Temmuz’da haziran ayı enflasyon rakamı belli olduğunda, yılın ilk 6 ayında gerçekleşen TÜFE ortaya çıkacak. Hazine ve Maliye Bakanımız ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerekli görüşmeleri yapacağız.” dedi.

Siirt Üniversitesi rektöründen ‘kamuda tasarruf’ tedbiri: Kırık parke değişimine 193 bin 500 TL!

Siirt Üniversitesi’nde rektörlük döneminde yapılan yüksek maliyetli bakım-onarım harcamaları ve tartışmalı ihale süreçleri gündeme geldi. Üniversite yönetiminin açıklama yapmaması eleştirilirken, benzer sorunlar Munzur Üniversitesi’nde de yaşanıyor. Akademik kadroda alan dışı görevlendirmeler tepki çekiyor.

104 yıllık perakende devi iflas etti! Yüzlerce şubesi bulunuyordu

Almanya’nın 104 yıllık dev perakende iflas başvurusunda bulundu. Dekorasyon ve yapı marketi olarak faaliyet gösteren şirketin 180 şubesinin akıbeti belli oldu.

Bursa’nın ihracatı 116 ülkeyi geride bıraktı

Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden Bursa, geçen yıl gerçekleştirdiği 18,2 milyar dolarlık ihracatla 116 ülkeyi geride bıraktı.

Siirtli çiftçiler ilk Trabzon hurması hasadına hazırlanıyor

Siirt’in Pervari ilçesindeki çiftçiler 4 sene önce diktikleri Trabzon hurması fidanlarının ilk hasadını kasımda yapacak.

Yozgat Üniversitesi’nin endüstriyel kenevir alanında ürettikleri tanıtıldı

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından 2020 yılında “Endüstriyel Kenevir” alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşan üniversite olarak ilan edilen Yozgat Bozok Üniversitesi’nde akademisyenler tarafından bugüne kadar yapılan ortaya konulan ürünlerin …