TÜSEDAD, sıcak süt tavsiye fiyatının 21 lira olmasını istedi

TÜSEDAD: Sıcak Çiğ Süt Tavsiye Fiyatı En Az 21 Lira Olmalı

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (TÜSEDAD), Ulusal Süt Konseyi (USK) tarafından sıcak çiğ süt için tavsiye edilecek fiyatın 1 Temmuz’dan itibaren en az 21 lira olması gerektiğini açıkladı.

TÜSEDAD’ın yaptığı açıklamada, tarım sektörünün sadece birincil üretimle sınırlı olmadığı, ekonominin her alanını besleyen temel bir sektör olduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca, süt üretimi ve hayvancılık sektörünün birçok alt sektörle doğrudan bağlantılı olduğu belirtilerek, bu sektörler arasında gıda sanayi, yem sanayi, veterinerlik hizmetleri, ilaç ve aşı üretimi, makine ve ekipman imalatı, lojistik ve soğuk zincir taşımacılığı, perakende, dış ticaret, enerji ve finans gibi alanlar öne çıkarıldı.

“Ayrıca süt üreten çiftçiler, yalnızca hayvan yetiştiricisi değil, aynı zamanda bitkisel üretimin de doğrudan aktörleridir. Bu nedenle, süt üretiminin sekteye uğraması sadece çiftçiyi değil; gıda güvenliğini, sanayi kapasitesini, istihdamı, tüketici erişimini ve kırsal refahı doğrudan etkiler.” ifadelerine yer verilen açıklamada, sıcak çiğ süt için tavsiye fiyatının 3 ayda bir güncellenerek USK tarafından açıklanması gerektiği belirtildi.

“1 Temmuz 2025 itibarıyla yüzde 3,6 yağ ve 3,2 protein içeren sıcak çiğ süt için Ulusal Süt Konseyi tarafından tavsiye edilecek fiyatın en az 21 TL/litre + soğutma ve hizmet bedeli olarak belirlenmesini talep ediyoruz.” şeklinde bir talebe yer verilen açıklamada, bu fiyatın artan maliyetleri karşılayabilecek düzeyde olması gerektiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, önerilen fiyatın üreticinin ayakta kalmasını, sanayicinin hammaddeye erişimini ve tüketicinin yerli ve güvenli süt ürünlerine ulaşımını sağlamak adına önemli bir denge olduğu vurgulandı. Bu adımın, üreticinin umutlarını ve motivasyonunu koruyabileceği gibi ülkenin gıda zincirini güçlendirecek nitelikte olduğu belirtildi.

Related Posts

Bakan Bolat açıkladı: Yurtdışı alışverişinde yeni dönem!

Ticaret Bakanlığı, yurtdışı alışveriş sitelerine yönelik yeni bir zorunluluğu devreye aldı. Türkiye’ye satış yapan platformlar artık ülkede temsilci bulundurmak zorunda olacak.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Biraya zam geldi: Bir tanesi 117 lira oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV oranlarının güncellenmesiyle, alkol ürünlerinde yeni zamlar arka arkaya gelmeye devam ediyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, iki büyük …

Yurt dışı alışveriş sitelerine Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirildi

Yurt dışı alışveriş sitelerine Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirildi

Zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2025 Temmuz zamlı evde bakım maaşı yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hak sahiplerine ödenen evde bakım maaşı memur kat sayısına göre artış gösteriyor. Peki, Zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2025 Temmuz zamlı evde bakım maaşı yattı mı?

Erdoğan ve emeklileri topa tuttu: Adam zam vermiyor ama biz hala alkışlıyoruz!

Artvin merkezde kurulan haftalık halk pazarındaki durgunluk esnafı zorluyor. Pazar esnafı, meyve fiyatlarındaki artıştan ve satış yapamamaktan şikâyetçi. Pazarcı Seydullah Kara, fiyatların yüksekliğine dikkat çekerek, “Pazarın en yüksek fiyatı ne …