Gelin-görümce aldıkları eğitim ve destekler ile şirket kurdu: Çok iyi anlaşıyoruz

Gelin ve Görümce, Grafik Tasarım Sektörüne Atıldı

Özel sektörde çalışırken işten ayrılmak zorunda kalan Semiye Ortasöz ile ev kadını görümcesi Elif Ortasöz, yeni bir iş macerasına adım attı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda grafik ve baskı tasarımı eğitimi aldıktan sonra kendi reklam şirketlerini kuran gelin-görümce, başarılı işlere imza atıyor.

Devlet Destekli Projelerden Yararlanarak İşlerini Büyüttüler

Semiye Ortasöz ve Elif Ortasöz, aldıkları eğitimlerin ardından 2023 yılında kendi işlerini kurarak sektöre adım attı. Devlet destekli projelerden hibe ile baskı makinelerini alan ikili, işlerini büyüterek kişiye özel baskılı eşyalar, tabela, grafik tasarımı ve kurumsal reklam hizmetleri sunmaya başladılar.

‘Çok İyi Anlaşıyoruz’ – Semiye Ortasöz

Semiye Ortasöz, iş hayatına atılmadan önce özel sektörde çalıştığını ancak çocukları olduğu için işten ayrılmak zorunda kaldığını belirtiyor. Görümcesi Elif Ortasöz ile birlikte reklam sektöründe yerlerini alan Semiye Ortasöz, aile içi iş birliği konusunda ön yargıların yıkılması gerektiğine vurgu yapıyor.

‘Birbirimizi Tamamlıyoruz’ – Elif Ortasöz

Elif Ortasöz ise ev hanımıyken içindeki yeteneklerini keşfettiğini ve kendi reklam firmasını kurarak iş hayatına adım attığını belirtiyor. Gelin ve görümce olarak birlikte çalışmanın keyfini çıkardıklarını söyleyen Elif Ortasöz, işte ve özel hayatta birbirlerine destek olduklarını ifade ediyor.

Related Posts

En düşük emekli maaşı yükselecek mi? Bakan Işıkhan’dan yeni açıklama geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli aylığı rakamıyla ilgili, “3 Temmuz’da haziran ayı enflasyon rakamı belli olduğunda, yılın ilk 6 ayında gerçekleşen TÜFE ortaya çıkacak. Hazine ve Maliye Bakanımız ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerekli görüşmeleri yapacağız.” dedi.

Siirt Üniversitesi rektöründen ‘kamuda tasarruf’ tedbiri: Kırık parke değişimine 193 bin 500 TL!

Siirt Üniversitesi’nde rektörlük döneminde yapılan yüksek maliyetli bakım-onarım harcamaları ve tartışmalı ihale süreçleri gündeme geldi. Üniversite yönetiminin açıklama yapmaması eleştirilirken, benzer sorunlar Munzur Üniversitesi’nde de yaşanıyor. Akademik kadroda alan dışı görevlendirmeler tepki çekiyor.

104 yıllık perakende devi iflas etti! Yüzlerce şubesi bulunuyordu

Almanya’nın 104 yıllık dev perakende iflas başvurusunda bulundu. Dekorasyon ve yapı marketi olarak faaliyet gösteren şirketin 180 şubesinin akıbeti belli oldu.

Bursa’nın ihracatı 116 ülkeyi geride bıraktı

Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden Bursa, geçen yıl gerçekleştirdiği 18,2 milyar dolarlık ihracatla 116 ülkeyi geride bıraktı.

Siirtli çiftçiler ilk Trabzon hurması hasadına hazırlanıyor

Siirt’in Pervari ilçesindeki çiftçiler 4 sene önce diktikleri Trabzon hurması fidanlarının ilk hasadını kasımda yapacak.

Yozgat Üniversitesi’nin endüstriyel kenevir alanında ürettikleri tanıtıldı

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından 2020 yılında “Endüstriyel Kenevir” alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşan üniversite olarak ilan edilen Yozgat Bozok Üniversitesi’nde akademisyenler tarafından bugüne kadar yapılan ortaya konulan ürünlerin …