Maden suyunu sakın bardağa dökmeyin! Nedenine çok şaşıracaksınız

Uzmanlardan Maden Suyu Tüketiminde Önemli Uyarılar

Yemek sonrası sindirime yardımcı olduğu düşünülen maden suyunun, yanlış tüketildiğinde beklenen faydayı sağlamayabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor. Maden suyunun içme şekli ve zamanı hakkında vatandaşlara önemli bilgiler verildi.

Şişede İçmek Daha Sağlıklı

Maden suyunu doğrudan şişeden tüketmek, uzmanlara göre daha sağlıklıdır. Şişeden içildiğinde kabarcık oluşmadığı için, bardağa döküldüğünde kaybolan faydalı gazların taşıyıcısı olan köpürme minerallerin kaybolmasını engeller. Bu nedenle maden suyunun hijyenik cam şişelerde saklanması ve doğrudan tüketilmesi önerilir.

Faydaları Saymakla Bitmiyor

Maden suyu, içeriğindeki yüksek magnezyum oranıyla dikkat çekmektedir. Bu mineral, kas ve sinir sistemindeki elektrik sinyallerinin iletimine katkı sağlarken aynı zamanda kalp sağlığını destekler. Uzmanlar, magnezyum eksikliğinin ciddi sorunlara neden olabileceğine dikkat çekiyor.

Ayrıca içerdiği sodyum, vücudun sıvı dengesini düzenlemede ve asit-baz dengesini korumada önemli bir rol oynar. Aynı zamanda sinir sistemi için hayati işlevler görürken, maden suyundaki bikarbonat ise mide rahatsızlıklarına iyi gelir ve böbrek taşı oluşumunu engelleyebilir.

Yemekten Hemen Sonra İçmeyin

Uzmanlar, maden suyunun yemeklerden hemen sonra değil, en az bir saat sonra içilmesi gerektiğini öneriyor. Yemek sonrası hemen tüketildiğinde mide asidini seyrelterek sindirimi olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Related Posts

Bebeği karnında öldü; ihmal iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu

Bebeği karnında öldü; ihmal iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu

PSA testi: Her yüksek değer kanser demek değil

PSA testi yıllardır prostat kanserini erken yakalamanın yolu olarak görülüyor ama her yüksek değer kötü haber anlamına gelmiyor. Bazen düşük PSA’ya rağmen kanser çıkabilir. Bazen de yüksek PSA, sadece iyi huylu bir büyümenin ya da enfeksiyonun işaretidir.

Alzheimer riskini artıran yeni genetik varyant tespit edildi

Avustralya’da yapılan çarpıcı araştırma, yaşlı erkekleri daha fazla etkileyen genetik bir varyantın Alzheimer riskini ciddi oranda yükselttiğini ortaya koydu.

Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

Gözlük takmadan güne başlayamıyor, denize girdiğinizde hiçbir şey görememek canınızı sıkıyor, yağmurlu havalarda ise ıslanan ve buğulanan camların rahatsızlığını mı yaşıyorsunuz? Görüş konforu kaybolan ve “artık gözlük kullanmaktan bıktım” diyen kişilerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demir, gözlükten kurtulmada en güncel 5 yöntemi anlattı.

Uzmanlardan gençleri yaz tatilinde bağımlılıktan korumak için ailelere 7 öneri

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, çocukların ve gençlerin yaz tatilinde boş kalmalarının bağımlılık konusunda büyük risk oluşturduğunu belirterek, anne babalara rehberlik açısından önemli görevler düştüğünü söyledi.

Adana Şehir Hastanesi’ndeki sağlık emekçilerinin sorunları bitmiyor: Mevcut personel sayısı hasta yoğunluğunu karşılayamıyor

Adana Şehir Hastanesi’nde mevcut personel sayısı, hasta yoğunluğunu karşılamakta yetersiz kalıyor. Nöbetlerin yaygınlaşması, sağlık emekçisinin motivasyonunu ve memnuniyetini olumsuz etkiliyor.