Ünlü giyim firması çalışanları askere gidince fabrikayı kapattı

Rus giyim, kot ve ayakkabı üreticisi Gloria Jeans (GJ), üretim süreçlerinin durma noktasına geldiğini, personel eksikliğinin operasyonel maliyetleri artırdığını ve verimliliği düşürdüğünü ifade etti. Bu sebeple, fabrikaların kapatılmasına karar verildiği belirtildi.

Rusya-Ukrayna savaşının Rus ekonomisine olumsuz etkileri artarken, Gloria Jeans (GJ) Asya ülkelerine işletmelerin bir kısmını taşıma kararı aldıktan sonra, Rostov bölgesindeki Şahlar ve Novoşahinsk şehirlerinde bulunan fabrikalarını kapatacağını duyurdu. Şirket yetkilileri, Ukrayna’daki savaşa katılan birçok çalışan nedeniyle üretimin zarar gördüğünü ve sürdürülemez hale geldiğini açıkladı. Kapatılacak iki fabrikada 1500’den fazla işçi çalışıyordu.

SEKTÖRÜN DİĞER FİRMALARINA UYARI

Şirketin aldığı karar, tekstil sektöründeki diğer firmalar için bir uyarı niteliği taşıyor. Personel yönetimi ve üretim planlamasının önemine dikkat çeken uzmanlar, benzer sorunların yaşanmaması için firmaların stratejik planlamalarını gözden geçirmeleri gerektiğini vurguluyor.

Bu gelişme, Rusya’daki tekstil sektöründe personel yönetimi ve üretim süreçlerinin kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Şirketlerin, operasyonel sürekliliği sağlamak adına insan kaynakları ve üretim planlamasında daha etkili olmaları gerektiği belirtiliyor.

Related Posts

TMSF, Türkiye’nin lider mobilya markası İstikbal için satış ihalesi başlattı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye’nin en köklü ve güçlü mobilya markalarından biri olan İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ için satış ihalesine çıktığını duyurdu. İhale ilanı, 1 Temmuz 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı.

En düşük emekli maaşı yükselecek mi? Bakan Işıkhan’dan yeni açıklama geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli aylığı rakamıyla ilgili, “3 Temmuz’da haziran ayı enflasyon rakamı belli olduğunda, yılın ilk 6 ayında gerçekleşen TÜFE ortaya çıkacak. Hazine ve Maliye Bakanımız ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerekli görüşmeleri yapacağız.” dedi.

Siirt Üniversitesi rektöründen ‘kamuda tasarruf’ tedbiri: Kırık parke değişimine 193 bin 500 TL!

Siirt Üniversitesi’nde rektörlük döneminde yapılan yüksek maliyetli bakım-onarım harcamaları ve tartışmalı ihale süreçleri gündeme geldi. Üniversite yönetiminin açıklama yapmaması eleştirilirken, benzer sorunlar Munzur Üniversitesi’nde de yaşanıyor. Akademik kadroda alan dışı görevlendirmeler tepki çekiyor.

104 yıllık perakende devi iflas etti! Yüzlerce şubesi bulunuyordu

Almanya’nın 104 yıllık dev perakende iflas başvurusunda bulundu. Dekorasyon ve yapı marketi olarak faaliyet gösteren şirketin 180 şubesinin akıbeti belli oldu.

Bursa’nın ihracatı 116 ülkeyi geride bıraktı

Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden Bursa, geçen yıl gerçekleştirdiği 18,2 milyar dolarlık ihracatla 116 ülkeyi geride bıraktı.

Siirtli çiftçiler ilk Trabzon hurması hasadına hazırlanıyor

Siirt’in Pervari ilçesindeki çiftçiler 4 sene önce diktikleri Trabzon hurması fidanlarının ilk hasadını kasımda yapacak.